Display groeit door real time bidding..

Real time bidding draagt bij aan de groei van display de komende jaren. Zenith Optimedia verwacht dat display met 21% per jaar zal groeien. Display een interessante toegevoegde waarde voor je reclame uitingen.

‘Display in 2016 wereldwijd groter dan search’

Pagina tools
NIEUWS – 11 april 2014 06:46 

Adverteerders geven in 2016 voor het eerst meer uit aan display advertising, zoals banners, dan aan tekstreclame bij zoekmachines als Google en Bing.

Over twee jaar zal er aan display 74 miljard dollar worden uitgegeven en aan search 71 miljard. Dat is nu de verwachting van ZenithOptimedia, dat werelwijd inzicht heeft op hoe adverteerders en mediabureaus hun budgetten alloceren en dat van plan zijn.

Display staat weer helemaal in de belangstelling sinds het mechanisme achter de wijze van plaatsing van de reclameuitingen is veranderd. Dat ging traditioneel op een manier waarbij adverteerders ruimte inkochten op een groep bij elkaar passende titels, waarbij de prijs op harde en zachte factoren door mensen werd onderhandeld. Nu zit daar een computer achter die een veiling per opbod houdt. Jargon: automated trading, programmatic buying of real time bidding.

Met de opkomst van automated trading is de interesse bij adverteerders weer gegroeid, omdat ze meer waar voor hun geld krijgen. De prijs wordt als eerlijker ervaring.

ZenithOptimedia verwacht dat display tot en met 2016 met 21 procent per jaar groeit. Bij search ligt dat op dertien procent.

Digitale kanalen waren vorig jaar goed voor 21 procent van alle reclamebestedingen. Televisie: veertig procent. De onderzoekers verwachten dat online in de komende drie jaar met gemiddeld zestien procent zal groeien.

Aan de ontwikkeling van mobiele reclame hangt ZenithOptimedia een labeltje. Bestedingen in 2013: 13,4 miljard dollar, oftewel 12,9 procent van alle online bestedingen. Dat groeit komende drie jaar tot 45 miljard dollar, of: 45 procent het totaal. Mobiel is in deze definitie de combinatie van telefoons en tablets.

http://www.emerce.nl/nieuws/display-2016-wereldwijd-groter-search?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=display-2016-wereldwijd-groter-search 

Terug naar vorige pagina